ENGIE Dwars door Mechelen terug op zondag 25 september!

DwarsDoorMechelen

Op zondag 25 september zullen opnieuw duizenden lopers het mooie Mechelen doorkruisen tijdens de 16de editie van ENGIE Dwars door Mechelen. Online inschrijven kan nog tot en met zaterdag 24 september 23u59 via de website www.engierunningtour.be . 

Omwille van de doortocht van het WK wielrennen door de stad in 2021 schoof het grootste loopfeest van Mechelen toen eenmalig op naar een latere datum, 1 november. Dit jaar keert ENGIE Dwars door Mechelen terug naar zijn traditionele datum: de laatste zondag van september.

ENGIE Dwars door Mechelen is op zondag 25 september het perfecte event om de binnenstad op een sportieve manier te verkennen. Deelnemers kunnen kiezen tussen twee afstanden – 5 en 10 km – en mogen zich verwachten aan een divers parcours.

De lopers die voor de langste afstand kiezen, kunnen zich na de start aan De Nekker de eerste kilometers opwarmen tijdens een mooie en snelle passage langs weerszijden van de Dijle voor ze de binnenstad betreden. Daar komen de parcours van de 5 en 10 km terug samen. De majestueuze Kruidtuin, in de volksmond Den Botanique, is de poort naar het historische centrum. Je loopt over de Leermarkt, Veemarkt, rond de Sint-Janskerk en via de Merodestraat en de Ijzerenleen naar de Bruul die de laatste rechte lijn vormt naar de finish op de Grote Markt, pal voor het stadhuis. Voor kinderen tussen 4 en 12 jaar is er de Kids Run van 1,2 km, met start en finish op de Grote Markt.

CM-DUORUN

Nieuw dit jaar is de CM-DUORUN, een concept dat bij de andere loopwedstrijden in de ENGIE Running Tour enthousiast werd onthaald. De bedoeling is om samen met je partner, vader, moeder, dochter, zoon, beste vriend of vriendin het parcours van 5 km af te leggen, terwijl je van start tot finish met elkaar verbonden bent met een lint. Zeg maar: de ultieme sportieve vriendschaps- of relatietest.

ENGIE Running Tour

ENGIE Dwars door Mechelen is de voorlaatste manche van de ENGIE Running Tour, de verzameling van de mooiste stadslopen van het land. Als officiële partner van de Running Tour wil ENGIE zo veel mogelijk mensen aanmoedigen om deel te nemen. Lopen geeft energie en kan ook helpen om vaker te kiezen voor meer duurzame verplaatsingen, wat perfect aansluit bij de ambitie van ENGIE om België te begeleiden in de transitie naar een koolstofneutrale toekomst.

PRAKTISCHE INFO ENGIE DWARS DOOR MECHELEN

Programma zondag 25 september:

  • 09u00: Start daginschrijvingen & afhalen borstnummers 1 km – 5km – CM-DUORUN 5km & 10km
  • 10u00: Kids Run 1 km (voor 4 tot 12-jarigen)
  • 10u30: ENGIE Dwars door Mechelen 5 km
  • 10u35: CM-DUORUN 5 km
  • 11u15: ENGIE Dwars door Mechelen 10 km

Deel dit bericht