ENGIE Dwars door Mechelen

Het grootste loopfeest van Mechelen is terug met zijn 16de editie!

Dit jaar loopt Mechelen zijn ENGIE Dwars door Mechelen weer traditioneel de laatste zondag van september (25/09/2022). Op het programma staan er naar goede gewoonte 10 km, 5 km en de Alpro Kids Run van 1 km. Nieuw dit jaar is de CM-Duorun van 5 km waarbij je samen met een ‘buddy’ Mechelen doorkruist.

DAGEN
UUR
MIN
SEC

Eco Charter

De ENGIE Running Tour zet zich in voor een milieuvriendelijk evenement. Via ons Eco Charter zie je hoe zowel de organisatie als de deelnemers hun steentje kunnen bijdragen.

CM-Duorun

De CM-Duorun is 5 km en doe je met zijn tweeën. En samen delen jullie een bijzondere band. Die kan gerust heel gewoon lijken: vader en dochter, oma en kleinkind, broer en zus, juf en leerling, ploegbaas en arbeider … Maar het kan veel ruimer dan dat. Hebben jullie samen iets doorgemaakt wat jullie leven heeft veranderd? Heb je een thuisverpleger die voor jou hemel en aarde verzet?

Hoe de relatie ook in elkaar zit. Wat het verhaal ook is. Eén ding staat vast: jullie band is sterk als staal. Tijdens de CM-Duorun toon je die band. Letterlijk! Met een buddyline zijn jullie aan elkaar verbonden. Zo stuwen jullie mekaar naar de eindmeet. Bij de inschrijving ontvang je niet alleen deze buddyline, maar krijgen jullie ook 2 matchende loopshirts. Als een superheld en sidekick voor elkaar. Samen zijn jullie voorbestemd om de finish te halen.

Foto's van vorige edities