Praktische info

Hieronder vind je alle praktische info van ENGIE Dwars door Mechelen.

Zondag 29 september 2024

 • 09u00: Start daginschrijvingen & afhalen borstnummers Persil Kids Run 1 km – 5km – 10km
 • 10u00: Persil Kids Run 1 km (voor 4 tot 12-jarigen)
 • 10u30: ENGIE Dwars door Mechelen 5 km / Start 2 Run met Evy Gruyaert
 • 11u00: ENGIE Dwars door Mechelen 10 km

 

Startlocatie : Veemarkt, 2800 Mechelen
Finishlocatie : Grote Markt, 2800 Mechelen

De Persil Kids Run is een loop over een afstand van 1 km, speciaal voor jongeren tussen 4 en 12 jaar. Niemand loopt te snel, niemand loopt te traag. Of je nu spurt of wandelt, ieder in zijn/haar eigen tempo. Elke deelnemer krijgt een toffe herinneringsmedaille, een Persil kids T-shirt en een verfrissend drankje.

Startlocatie : Veemarkt, 2800 Mechelen
Finishlocatie : Grote Markt, 2800 Mechelen

Bevoorradingen: 2 waarvan 1 aan de finish

Startlocatie : Veemarkt, 2800 Mechelen
Finishlocatie : Grote Markt, 2800 Mechelen

Bevoorradingen: 3 waarvan 1 aan de finish

Ready for more? Het AA Drink Pacer Team is aanwezig op ENGIE Dwars door Mechelen 10 km. Verbreek samen met AA Drink je PR en laat je naar de finish begeleiden door de tempomakers! Het team is makkelijk te herkennen in het startvak aan de vlag met daarop het tempo. We hebben pacers voor volgende tempo’s per kilometer: 4’30”, 5’, 5’30, 6’ en 6’30”.

 • Exclusieve herinneringsmedaille
 • Borstnummer met elektronische chip voor deelnemers 10 en 5 km
 • Kleedkamers, douches en gratis opbergruimte voor sporttassen
 • Correcte km- en tijdsaanduiding
 • Bevoorrading onderweg en aan de finish
 • Volledig bepijld parcours
 • Uitslagen online op de website, beschikbaar op zondagavond 24 september
 • Online beschrijving van het parcours
 • Sportinez-verzekering tijdens de looptocht.

Wie ingeschreven is, ontvangt na betaling een e-ticket. Met dit e-ticket kun je op zondag 29 september vanaf 09u00 aan de start (Veemarkt, 2800 Mechelen) je borstnummer afhalen.

Wie ingeschreven is via een groep (school, bedrijf of vereniging) waarbij er voor een groepspakket gekozen werd, kan zijn borstnummer niet persoonlijk afhalen, maar moet zich wenden tot de groepsverantwoordelijke. Deze persoon zal instaan voor het afhalen en het verdelen van de borstnummers van de ganse groep.

 • 10 km: 3 bevoorradingsposten onderweg waarvan 1 aan de finish. Bevoorrading bestaat uit water en AA Drnk Iso-lemon en een Sultana koek aan de finish.
 • 5 km: 2 bevoorradingsposten onderweg waarvan 1 aan de finish. Bevoorrading bestaat uit water en AA Drink Iso-lemon en een Sultana koek aan de finish
 • Persil Kids Run 1 km: Bij de aankomst mag je rekenen op een toffe herinneringsmedaille, sportwater en Sultana koek.

Je kan je sporttas afgeven aan de “opbergruimte sporttassen”.

Je kan je sporttas tijdens het evenement vrijblijvend achterlaten aan de voorziene opbergruimte. Er wordt een sticker met uniek nummer op je tas gekleefd. Hetzelfde nummer wordt ook op je borstnummer gekleefd. Na je deelname kan je je sporttas terug ophalen op vertoon van je sticker. Bij verlies van je sticker zal je je sporttas enkel kunnen ophalen mits een juiste beschrijving van je tas en de inhoud ervan aan de organisatie.

De organisatie zal de nodige veiligheidsmaatregelen nemen om de ruimte zo goed mogelijk te bewaken, doch gebruik ervan is op eigen risico. De organisatie is niet verantwoordelijk voor gebeurlijke schade, verlies en/of diefstal van persoonlijke voorwerpen.

Enkele aanbevelingen:

 • Gebruik een goed afsluitbare sporttas en zorg dat deze ook goed is afgesloten zodat er geen items uit je sporttas kunnen vallen.
 • Laat geen waardevolle items (zoals iPhone, sporthorloge, portefeuille enz.) achter in je sporttas.


Exacte locatie volgt later.

De tijdsmeting voor de 10 km en 5 km gebeurt door middel van een elektronische chip. Deze chip, die aan de achterzijde van het borstnummer is bevestigd, meet de nettotijd tussen start en finish. Dat betekent dat jouw persoonlijke tijd pas begint te lopen als je over de startlijn passeert. Deze extra service zorgt voor een meer correcte tijdsopname.

Deze chip is in de inschrijvingsprijs inbegrepen en moet na de wedstrijd niet meer worden gerecupereerd. Mogen we vragen om het borstnummer niet te plooien en de stickertjes op de chip niet te verwijderen.

Enkele weken voor het event vind je hier een overzicht van de aanrijroutes en parkings.

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes over de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht. Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.